Стара Загора, най-спортният град в България 21.04 | 08:48

Благотворително масово бягане за събиране на средства за фитнес на открито

От Кремена Бедерева

За пръв път в Стара Загора днес (21 април) ще се проведе инициативата "Стара Загора, най-спортният град в България” със специалното участие на изгряващата музикална звезда Рафи Бохосян, победител в първия X Factor България. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Поканени са всички ученици, имащи възможност да се включат в инициативата.

Организатори на събитието са Община Стара Загора, Обществен дарителски фонд, Спортен клуб по лека атлетика "Берое" и Българско училище за политика "Димитър Паница”.

Инициативата се провежда с подкрепата и съдействието на кмета на Община Стара Загора – Живко Тодоров.

Благотворителното масово бягане ще стартира след регистрация от 12:00 ч. до 15:45 ч. и ще започне в 16:00 часа, като и стартът, и финалът ще е пред Община Стара Загора.

Маршрутът на масовото бягане е: бул. "Цар Симеон Велики", бул. "Руски", ул. "Гурко", ул. Отец Паисий", бул. "Цар Симеон Велики". Определеното трасе покрива разстояние от километър и половина и не изисква специална подготовка.

Минимална такса участие - 2 лв. Максимална такса – без ограничение.

При регистрацията всеки участник получава състезателен номер и силиконова гривна с надпис "АЗ Y СТАРА ЗАГОРА”, а всички финиширали - бутилка освежителна напитка и вафла.

Награди ще бъдат раздадени за финиширалите първи при мъжете и жените, за най-млад и най-възрастен участник, за най-атрактивен състезател и за най-масово участие.

Набраните средства са за изграждането на фитнес на открито на ъгъла на ул. "Петър Парчевич” и ул. "Ген. Гурко”. Фитнесът на открито включва различни спортни уреди, които са подходящи за хора от всички възрасти, включително и за хора с увреждания. Площадката е добра алтернатива за младежите, както и за хора, за които залите по една или друга причина са недостъпни.

Водещи

Най-четени