Изгоря престижно училище в Гласгоу 16.06 | 12:18

Засега няма данни за жертви, 120 пожарникари са гасили пламъците

От iNews.bg

Пожар отново нанесе огромни щети на едно от най-престижните училища по изкуствата в Глазгоу, четири години след като при друг пожар сградата едва не беше унищожена напълно, съобщи Би Би Си, предаде БГНЕС. Пламъците са започнали да излизат през известната сграда и сигнал в пожарната е подаден около 23:15 ч. местно време.

Огънят се е прехвърлил и върху съседните сгради, включително нощен клуб и зала "O2 ABC”, като и двете са с много "сериозни щети”. Няма данни за жертви. Повече от 120 пожарникари са били изпратени на мястото, изправяйки се срещу екстремно предизвикателния и сложен инцидент, заяви ръководителят на пожарната.

Сградата беше лошо повредена през май 2014 г. и беше отворена отново следващата година, като ремонта и струваше няколко милиона паунда. Свидетели споделиха, че този пожар е изглеждал много по-лош от предишния. "Това е пожар, сградата се беше разгоряла като буре с барут. Беше доста шокиращо”, заяви един от свидетелите. На улицата са били видени и много от скоро завършилите ученици на училището. Всички те са били в шок, че нещо подобно се случва отново.

Водещи

Най-четени