Льо Пен напуска лидерския пост в партията си 25.04 | 09:45

Националистката се оттегля, за да бъде надпартиен президент

От iNews.bg

Председателят на "Национален фронт" и кандидат за президент на Франция Марин льо Пен напуска лидерския пост в партията си. Изненадващата новина съобщи самата тя снощи в интервю за телевизия France 2. Оттеглянето й обаче засега е временно и цели да й освободи време да се съсредоточи в предизборната си кампания за балотажа на 7 май. Реално Льо Пен си взима отпуск, но не изключва и възможността дори и след втория тур на президентските избори да не се завърне на председателското място. Това ще се случи, ако тя спечели. А причината за оттеглянето й е да бъде надпартиен президент.

"Винаги съм смятала, че президентът на Франция е президент на всички французи. В това си качество той трябва да обединява цялата нация. Затова ми се струва добра идея да се оттегля от ръководството на "Национален фронт", заяви тя.

Льо Пен допълни и че по този начин тя вече не е кандидат-президент на партията. А се бори за поста на държавен глава от името на всички французи. Който иска да ги обедини около програмата си заради разцвета и сигурността на страната.

Водещи

Най-четени