Безплатно изследват състоянието на белите дробове в София 13.05 | 10:12

Лекари ще разказват и за пасивното тютюнопушене

От Деляна Петкова

Безплатно изследване на състоянието на белите дробове и на дишането на пушачите ще извършват днес (13 май) в специализираната болница за активно лечение на белодробните болести "Св. София" в София.

Организатори на тази проява са самата болница с подкрепата на Национална асоциация за профилактика на белодробните болести, Коалиция за живот без тютюнев дим и Гражданско сдружение "България без дим”.

Лекарите ще разкажат и за пасивното тютюнопушене и както я наричат "криворазбраната толерантност". По време на брифинг темата ще дискутира д-р София Ангелова, както и пациенти на болницата.

Началото е от 12 часа, а болничното заведение се намира на адрес бул. "Акад. Иван Гешов"19.

От болничното заведение на шега канят и Андрей Слабаков, известен със своята непримирима реакция срещу забраната за пушене, която престои да влезе в сила от 1 юни.

В последните години беше доказано, че пушейки хората вредят не само на собственото си здраве, а и на здравето на околните. За т.нар. пасивни пушачи опасността е по-малка, но и при тях расте рискът за развитие на рак, сърдечносъдови заболявания и астма.

Водещи

Най-четени