Защо е полезно да се яде боб? 09.04 | 14:24
Една порция боб, грах, леща или нахут дневно понижава "лошия" холестерол и съответно намалява опасността от сърдечносъдови заболявания
Една порция боб, грах, леща или нахут дневно понижава "лошия" холестерол и съответно намалява опасността от сърдечносъдови заболявания, пише в. Daily Express, позовавайки се на резултатите от канадско изследване.
Авторите са установили, че всекидневната консумация на варива понижава липопротеините с ниска плътност (LDL), известни като "лош" холестерол с 5%.
Това на свой ред се изразява в понижение с между 5-6% на риска от сърдечносъдови заболявания.
Специалистите напомнят, че бедните на мазнини и богати на протеини, витамини, минерали и фибри варива имат нисък гликемичен индекс, което означава, че се усвояват бавно, като освобождават енергията си по един постоянен начин.
Така бобовите растения дават по-продължително усещане за ситост, допълва БТА.
Водещи
-
Дупка зейна в бг участъка на Дунав мост
Тя е буквално на 100 метра от началото на моста в посока Румъния
04.05 | 13:20
-
Арестуваха трима гърци в Александруполис за отвличане на българка
Тя е била принудена да работи като прислужница в няколко дома без заплащане и я пребиват
04.05 | 13:00
-
Ексшефка на Световната банка: Нечовешки същества контролират Ватикана и СБ
Те имат продълговати глави и IQ над 150
04.05 | 12:40
Най-четени
-
Променя се движението в центъра на столицата
То е във връзка с честване на Възкресение Христово на 05.05.2024 г. на пл. „Св. Александър...
04.05 | 09:30
-
121 години от смъртта на Гоце Делчев
С ритуал по полагане на цветя и шествие благоевградската общественост ще отбележи годишнината
04.05 | 10:20