Предизборно във ВМА резнаха лентата на нова Клиника по нефрология 01.11 | 15:49

Половин правителство, начело с Борисов, откри лечебвия център за бъбречно болни

От iNews.bg

Новата Клиника по нефрология и обновената Аула във ВМА бяха открити в присъствието на ъсществена част от Министерски съвет. Лентата на новото лечебно заведение за бъбречни заболявания прерязаха премиерът Бойко Борисов, здравният министър д-р Петър Москов и министърът на отбраната Николай Ненчев, предаде репортер на БГНЕС.

"Прекрасна клиника по нефрология. Хиляди пациенти минават, биопсии на бъбреци и какво ли не. Мисля, че е добре това, което го бяхме обещали - нови аули, сега правят скенера. Оказа се, че в един момент няма скенер, такъв какъвто им трябва – високотехнологичната друга апаратура. На 1 декември ще имат. Това сме поели като ангажимент, това сме си изпълнили. Чрез медиите да поздравя всички с този прекрасен празник на народните будители. Тук се готвят да обучават доктори, военни за армията, което е много важно”, коментира Борисов пред журналисти, изтъквайки в духа на предизборната кампания заслугите си и в здравната сфера.

От своя страна началникът на ВМА проф. Николай Петров обясни, че новата клиника е с 30 легла и персонал от 18 души. "Всяка стая е с телевизор, с всички възможни удобства, с високо ниво на технологично оборудване”, добави той.

Премиерът използва отразяващите го журналисти и за да изтъкне приноса си в издирването на изчезналия в Стара планина 34-годишен мъж. По думите му вчера по негово лично нареждане е изпратена цяла армейска бригада с хеликоптер, за да търсят Мирослав в Балкана.

"Стискам палци, вчера, знаете, две минути след като кметът ми се обади, началникът на Генералния щаб лично с шефа на Пловдивската дирекция - с разпечатките, 250 военни от карловските бригади, хеликоптера го вдигнаха веднага. Дано го намерят, дано е жив, тука ще го оправят. Да стискаме палци само”, каза Борисов.

Водещи

Най-четени