Родни звезди подкрепят пълната забрана за пушене 15.02 | 16:39

Сред тях са Нешка Робева, Кирил Маричков, Д2, Део, Калин Вельов, Ангел Караньотов

От Олга Андреева

Едни от най-известните личности у нас излизат с лицата си в подкрепа на кампанията за възстановяване на пълната забрана за тютюнопушене.

Популярни лица от спорта, шоубизнеса, медиите и обществения живот се присъединяват към фотографска кампанията на Гражданска инициатива "България без дим", водени от вътрешното си убеждение, че димът на обществени места трябва да изчезне.

Звездите се снимат на червен фон с хвърчило, върху което е изписано посланието на кампанията: "Да върнем пълната забрана"!

"Фотокампанията има за цел да демонстрира широката подкрепа, на която се радва пълната забрана за тютюнопушене в България, а хвърчилото символизира щастливото и бездимно бъдеще пред нас и децата ни, което желаем", разясни координаторът на обществената коалиция Гергана Гешанова.

Списъкът на звездите, потвърдили участие, постоянно нараства, съобщават организаторите. Пред обектива с хвърчило в ръка застават Нешка Робева, Маги Малеева, Кирил Маричков, Краси и Дидо от Д2, Румънеца и Енчев, Део, правозащитникът Александър Кашъмов, италианският готвач Лео, актрисата Албена Павлова, известна с ролята си на Гълъбина от "Столичани в повече", барабанистът Калин Вельов, Вики от "Мастило", мотокрос шампионът Ангел Караньотов и много други.

"Готов съм да предизвикам на дуел всеки пушещ тромпетист", заяви джазменът Венци Благоев, който също се включва в кампанията.

Фотосесиите се осъществяват фотографите Енчо Найденов, Васил Къркеланов и Никола Михайлов, които също подкрепят каузата за забрана на пушенето.

Реализацията на кампанията съвпада с периода непосредствено преди решението на народните представители по внесеното от правителството през декември 2011 г. предложение за възстановяване на забраната за тютюнопушене на закрити обществени места, която бе отменена дни преди да влезе в сила през лятото на 2010 г.

Водещи

Най-четени