Ако сте от Балчик и си търсите работа, вижте офертите за новата станция за битови отпадъци 19.01 | 11:15

Общината ще назначи в претоварната станция механик с висше техническо образование, шлосер- и електро-монтьор и четирима оператори на сепариращата линия, които ще преминат обучение

От Кремена Бедерева

Община Балчик започва да набира екип за новоизградената претоварна станция за битови отпадъци, съобщиха от кметската управа.

Претоварната станция е част от проекта за регионално депо за битови отпадъци в Добричка област с финансов ресурс от оперативната програма "Околна среда", което предстои да влезе в експлоатация. Претоварната станция в местността "Момчил" край Балчик ще обслужва още две крайморски общини - Каварна и Шабла.

Годишно в обекта се очаква да постъпват около 12 351 тона отпадъци, като през туристическия сезон на ден ще бъдат обработвани по 60-70 тона смет. В претоварната станция ще се събират и по 1600 тона растителни отпадъци за година, които ще бъдат компостирани.

Станцията разполага с контролнопропускателен пункт с кантари за превозващите отпадъците автомобили, производствено хале за обработка на сметта, площадка за компостиране и други.

Общината ще назначи в претоварната станция механик с висше техническо образование, шлосер- и електро-монтьор и четирима оператори на сепариращата линия, които ще преминат обучение.

Водещи