Какви коли ще караме утре? 10.12 | 12:04

Нови модели електромобили ще бъдат демонстрирани по време „Софийски електрохимични дни 2012” в БАН

От Георги Георгиев

Демонстрация на електромобили, работещи на батерии и на водород, ще бъде проведена от 10 (понеделник) до 13 декември по време на четвъртата национална конференция "Софийски електрохимични дни", информират от БАН.

Събитието ще се състои в Института по електрохимия и енергийни системи на БАН (ИЕЕС), намиращ се на ул. "Акад. Георги Бончев”, бл. 10. На него ще бъдат представени модели на електромобили, създадени Дженеръс Ауто и Техническият университет в София. Инициатори на събитието са Българското електрохимично дружество.

Тази година конференцията е посветена на 45 години от създаването на ИЕЕС и 90 години от рождението на основателя на българската електрохимична школа Акад. Евгени Будевски.

В конференцията ще участват 80 български и 20 чуждестранни учени, както и фирми, работещи в областта на приложната електрохимия и електрохимичната апаратура.

На 10 декември в сградата на ИЕЕС ще бъде открита постоянна изложба на научните и внедрителските постижения на Института. Ще бъдат връчени грамоти и плакети на учени, допринесли за развитието, постиженията и международния престиж на ИЕЕС.

Водещи

Най-четени