Хванаха цял камион с нелегални мигранти (СНИМКИ) 16.11 | 10:22

Група каналджии също е задържана по време на акцията

От iNews.bg

Полицаите хванаха цял камион с нелегални мигранти. Заедно с тях е задържана и група каналджии. Специализираната полицейска операция е проведена на 13 ноември от служители на Главните дирекции "Национална полиция" и "Гранична полиция", СДВР и е под надзора на Районната прокуратура в София. В ареста с 7 членове на групата за незаконен трафик на чужденци, както и 22-ма нелегални мигранти.

Според събраните до момента данни групата е поемала чужденците от границата ни с Турция и ги е превеждала до околностите на София, където ги е настанявала на различни адреси.

След преследване и оказана съпротива, на 13 ноември е спрян товарен автомобил с 22 чужди граждани от Афганистан и Сирия и съпровождащ автомобил с четирима души в него. Водачът на камиона и четиримата в леката кола са задържани като отговорни за престъплението. С участието на наблюдаващ прокурор от СРП са извършени процесуално-следствени действия на три адреса в околностите на София. На един от тях са намерени трима чужди граждани, незаконно пребиваващи, както и наркотици и незаконно притежавано огнестрелно оръжие и още двама мъже, съпричастни към престъпната дейност на групата. Единият - незаконно пребиваващ гражданин на Пакистан, за когото има данни, че е от основните действащи лица в групата.

На 6-ма от задържаните са повдигнати обвинения за престъпления по чл. 281, чл. 270 и чл. 339 от Наказателния кодекс и им е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа. Работата по изясняването на случая продължава.

2003418

2003420

Водещи