Балони с логото детската "Евровизия“ полетяха в небето над София 27.09 | 01:03

По същото време в 13 градове у нас художници и деца рисуваха

От iNews.bg

Небето над София се изпълни със стотици балони с логото на Детската "Евровизия 2015". Събитието пред храм-паметника "Св. Александър Невски” в столицата беше част от инициативата на БНТ "Откривай България”, предаде БНР.

По този повод Крисия за първи път представи пред публика и химна на тазгодишния песенен конкурс - "Discover”.

По същото време в 13 градове у нас художници и деца рисуваха една от местните забележителности върху пана с логото на детската Евровизия.
В столицата известният български художник ИванЯхнаджиев нарисува с децата една от емблемите на града - храм-паметникът "Св. Александър Невски". "Смисълът на детското творчество се крие в основата на нашия живот, защото ми се иска да помогнем на децата, за да направят България по-добра", каза художникът.

 

Всяка от картините е покана на българските деца към техните европейски приятели да открият красотата и историята на страната ни. Рисунките ще бъдат изложени в зала "Арена Армеец" по време на международния детски конкурс.

Песента, която Крисия изпълни за първи път, обединява усилията на БНТ, БНР и продуцентска компания. Младата изпълнителка си припомни и своето участие в Евровизия:
"Щастлива и много хубаво си прекарах там, а и забавно - запознах се с много приятели, натрупах опит и имаше огромна сцена."

"Да е щастлива и да се забавлява на сцената", пожела Крисия на новата малка звезда на България - Габриела, която ще ни представи на тазгодишното издание на конкурса.

Финалът на Детската Евровизия ще бъде на 21 ноември.

Водещи

Най-четени