Владимир Пенев ядосан. Обвинявали кабинета в мудност 04.04 | 13:03

Служебното правителство не било избрано, за да решава проблеми

От Елена Кирилова

Прочетох някъде, че служебното правителство работи изключително бавно и мудно и това много ме ядоса, заяви служебният министър на културата Владимир Пенев.

Той подчерта, че е бил на изключително тежки снимки на филми, но посещението му в Унгария с президента Росен Плевнелиев е било истинско изпитание за целия екип.

"През последните 48 часа в Унгария всички ние сме спали по 5 часа. През останалото време имахме динамични срещи и повярвайте - това е работа”, заяви Пенев в отговор на думите, които е прочел.

По думите му служебното правителство не е дошло да решава проблеми, а да продължи да се бори за случването на добрите неща, които вече са започнати.

"Не разбирам какво се очаква от нас”, обясни той, подчертавайки, че целият служебен кабинет работи усилено.

Днес служебният министър на културата ще се срещне с работната група, която изготвя Националната стратегия за култура. Според Пенев тази среща е изключително важна, защото от нея зависи кандидатстването за пари от Европа.

"Моят личен приоритет е тази стратегия да се случи”, категоричен е служебният министър. Той обясни, че в най-скоро време предстои финализирането на Националната стратегия за култура, а след това тя ще бъде дадена за публично обсъждане.

Владимир Пенев обясни, че това обсъждане е изключително важно, тъй като е необходимо преди стратегията да бъде приета, всички да кажат мнението си за нея.

Водещи

Най-четени