Георги Христов и Анета Сотирова бяха отличени със "Златен век" 06.02 | 17:49

Артистите получиха почетния знак и грамота от министъра на културата Петър Стоянович

От Мартина Панайотова

Известният български певец Георги Христов и актрисата Анета Сотирова бяха удостоени с най-високото отличие на Министерството на културата – "Златен век".

Артистите получиха почетния знак и грамота от министъра на културата Петър Стоянович за особен принос в развитието на българската култура.

Събитието се състоя днес на официална церемония в Министерството на културата.

В краткото си приветствие на церемонията директорът на дирекцията "Съвременно изкуство и художествено образование" в Министерството на културата Красимира Филипова припомни за някои от десетките запомнящи се и силни роли на Анета Сотирова, която е имала шанса да завърши актьорско майсторство във ВИТИЗ в класа на легендарния проф. Кръстю Мирски и вече четири десетилетия е на сцената.

Красимира Филипова подчерта също, че името на Георги Христов се свързва с понятия като истински професионализъм, изисканост, стил и добър вкус. Той отдавна се е утвърдил като един много голям музикант, със свой собствен стил, който записа и изпя неостаряващи шлагери и заслужено се радва на любовта на почитателите на хубавата българска музика.

Водещи

Най-четени