Драго Симеонов показа своите "Парчета история" 29.03 | 15:15

Журналистът представи новата си книга по едноименното си радиопредаване

От Мартина Панайотова

Драгомир Симеонов събра колеги, приятели и почитатели в Гринуич център, за да представи първата си книга "Парчета история".

Романът е логичното продължение на авторското му предаване, което стартира в ефира на "Дарик" радио преди близо 6 години.

От тогава досега са се излъчили над 900 епизода, някои от които филмирани от БНТ и bTV.

Предаването е вече в историята, но ще продължи да живее в книжното тяло с едноименното заглавие "Парчета история".

"Уау, това е то представяне на книга. Сега разбирам защо толкова много хора пишат книги в България" - шеговито се изказа вместо поздрав журналистът пред гостите.

За начало той разказа как се е зародила идеята за радиосериала преди десетина години, когато в радиото всички журналисти са имали за задача всеки ден да измислят актуални и драматични идеи за утрешния.

В един момент започнали да се изчерпват и къде от мързел, къде от любопитство, Драго започнал да се ровичка в историята и да вади от нея любопитни факти, случили се много отдавна на същия ден.

Така се превърнал в своеобразен исторически DJ, който миксира парчета история, определя се сам той.

В книгата са събрани един до друг героични мъже и красиви жени, секс, вампири, Мечо Пух и Статуята на свободата, Бийтълс и чудовището от Лох Нес. 

"Това е идеалната книга – 100 снимки и малко текст" - казва авторът.

От "Enthusiast” пък разказаха, че са решили да подкрепят проекта на първо място от носталгия по вече приключилото предаване.

В офиса всеки ден слушали "Парчета история" и като истински фенове на радиоводещия не им трябвало много време, за да му предложат да напише книга.

Водещи

Най-четени