Драмата с Класическата гимназия продължава 20.02 | 08:04

Министърът на културата е разпоредил две независими експертизи за сградата на ул. "Баба"

От Кремена Бедерева

Министърът на културата д-р Петър Стоянович разпореди две независими експертизи за вредни материали в сградата на Националната гимназия за древни езици и култури (НГДЕК) на ул."Баба" в кв. "Модерно предградие", съобщава пресцентърът на министерството.

Експертизите в ремонтираната с европейско финансиранe сграда започват днес от 10.00 часа. При вземането на пробите ще бъдат поканени представители на училищното настоятелство, както и на медиите.

Пробите от стените на училището ще бъдат взети от компетентните органи, които единствено имат право да извършват подобни измервания - Центъра по обществено здраве и анализи към дирекцията "Аналитични лабораторни дейности" в Министерството на здравеопазването и Националния институт за европейски изследвания към Министерството на регионалното развитие, се посочва в съобщението.

Очаква се отговор и от лабораторията на Университета по архитектура, строителство и геодезия, допълват от МК.

"Предстои да вземем държавническо решение за бъдещето на Класическата гимназия, което ще гарантира здравето и живота на нашите деца, както и ще възстанови нормалния учебен процес в това елитно наше училище", е казал министър Стоянович, цитиран от пресцентъра.

Най-четени