За Културния календар на община Пловдив за 2016 г. са кандидатствали 144 проекта 01.07 | 17:08

Обогатяването и изграждането на културен календар стои в основата на реализирането на Пловдив като успешна Европейска столица на културата

От iNews.bg

За Културния календар на община Пловдив за 2016 година са кандидатствали 144 проекта с обща искана сума за финансиране в размер на 3 449 000 лева. Това съобщиха от пресцентъра на общината. 

Предстои оценяването на проектите, като преди това комисията ще определи сумата, която ще бъде разпределена за следващата календарна година. Тя трябва да бъде не повече от 80 на сто от предходната година и се очаква да бъде около един милион лева. 

Проектите ще се оценяват съгласно критериите на специална методика, която включва степен на значимост на местно, национално и международно ниво, степен на артистичен резултат, устойчивост и реалистичност, публичност на проекта и възможности за привличане на потенциална аудитория, процент на осигурен финансов ресурс от изпълнителя, спрямо общия бюджет на проекта. 

Обогатяването и изграждането на стойностен културен календар стои в основата на реализирането на Пловдив като успешна Европейска столица на културата през 2019-та година, допълниха от общинския пресцентър. През последните две години външните проекти в културния календар бяха съответно 43 и 35 на обща стойност 699 400 лева.

В резултат на това в града бяха привлечени около 2,5 милиона лева на година допълнителни инвестиции за култура, припомнят от общината.

Водещи

Най-четени