Най-красивата снимка в света е на зимен Пловдив, заснет отвисоко 11.06 | 16:00

Авторът на снимката е Стоян Стоянов

От Беатрис Николoва

Снимка на зимен Пловдив, заснет отвисоко беше стана победител в конкурса  "Светът отвисоко" на National Geographic Россия. Фотосът е дело на Стоян Стоянов.

Конкурсът се е провел от 29 април до 31 май и са избрани общо трима победители, избрани от National Geographic, от организаторите на конкурса - Casio, и избор на публиката. 

Екипът на руския National Geographic е избрал снимката на Европейска столица на културата за 2015 год. - Пловдив.

Вероятно в тези домове сега се готвят за посрещането на Рождество Христово. Този контраст ни се стори неочакван и много красив, пише екипът при описанието на снимката.

Организаторите на конкурса Casio избраха за победител снимката на "Очите на нощния град" на Дима Чатров. Фотосът е направен в непалския регион Лагтанг. 

1518368

Публиката избра за победител, чрез гласуване в Instagram, снимка на Дмитрий Куликов. Фотосът е на снежно езеро в планините на Камчатка. Снимката е направена от въртолет.

1518369

Всеки от победителите в конкурса ще получи нов модел часовник Casio ProTrek — PRW-3500. Моделът е разработен за любителите на активната почивка – с вградени алтиметър, барометър, термометър и компас.

Водещи

Най-четени