Какво мислите за книгите игри? 27.11 | 14:03

"Голямото приключение на малкото таласъмче" учи децата да правят избор и да поемат отговорност

От Гергана Златкова

Първата приказка-игра "Голямото приключение на малкото таласъмче" учи децата да правят избор и да поемат лична отговорност.

Изданието беше представено на пресконференция в БТА от неговия автор Никола Райков.

Той обясни, че в края на всяка глава децата трябва да  вземат решение как да продължат, така историята може да завърши  по 20 различни начина.

Разказът в книгата-игра започва с главния герой  Таласъмчо, който много обича да похапва боровинки, но учителката Драконка го предупреждава, че през зимата няма храна.

Така  започва приключението в търсене на запаси, което може да отведе  Таласъмчо в дълбоката река, голямата планина, омагьосаната гора  или тъмната пещера. Според Никола Райков книгата е подходяща за деца между 3  и 8 години, развива фантазията и в нея няма отрицателни герои.

"Голямото приключение на малкото таласъмче" се  разпространява само онлайн чрез сайта си -  www.prikazka-igra.com, а електронната версия е достъпна  безплатно.

Приказката-игра е спечелила специално отличие на  годишния конвент "Булгакон 2013" в Балчик. Авторът Никола Райков завършва информационни технологии в Чикаго и след това се завръща България.

Автор е и е награждаван за научнофантастични разкази, фентъзи с български фолклорни  мотиви, антиутопия и филмов сценарий. В момента има фирма за уеб дизайн.

Водещи