Край на мистерията! Наградата "Икар" отива при... 27.03 | 21:03

Отличията на Съюза на артистите в България се връчат в 16 категории

От iNews.bg

По традиция Съюзът на артистите в България (САБ) връчва наградите "Икар" 2014 на официална церемония в Народния театър "Иван Вазов".

Актьорите Мила Люцканова и Герасим Георгиев-Геро ще бъдат водещи на събитието, а режисурата на церемонията е възложена на Стоян Радев, заснел и сериала "Четвърта власт". Специално участие в церемонията ще вземат Берковската духова музика, Мистерията на българските гласове и Валя Балканска, а тазгодишното мото на церемонията е "#Кой, кой, КОЙ печели"?

Наградите "Икар" се връчат в 16 категории, сред които награда за "Водеща мъжка роля". За нея се борят Владимир Пенев, Иван Бърнев и Стоян Радев. Номинирани за "Водеща женска роля" са Дария Симеонова, Жорета Николова и Лилия Маравиля.

Претендентките за "Поддържаща женска роля" пък са Александра Василева, Ина Добрева и Надежда Петкова, а в категорията за "Поддържаща мъжка роля" са Александър Кадиев, Атанас Атанасов и Малин Кръстев.

В борбата за режисьор на годината си оспорват първото място Иван Добчев за "Възвишение" по романа на Милен Русков, Лилия Абаджиева за "Скъперникът" по Молиер, Крис Шарков за "Презрението" по филма на Жан-Люк Годар и романът на Алберто Моравия. 

Две от отличията вече са ясни предварително. Това са специалната награда "ИКАР" за чест и достойнство, която се определя и връчва от Христо Мутафчиев – Председател на Съюза на артистите в България. С нея тази година ще бъде удостоен актьорът Михаил Хаджиилийков. Известният български актьор Стефан Мавродиев пък ще получи специалната награда за изключителен творчески принос, която се присъжда от Управителния съвет на съюза.



Водещи

Най-четени