Лабиринт от мистика и загадки в "Затворената котка" 15.04 | 18:35

Първата книга от трилогията "Тайните на Хавана" е вече на пазара

От Мартина Панайотова

Първата книга от задаващата се трилогия "Тайните на Хавана" (ИК Сиела) е вече на пазара. В "Затворената котка" читателят ще има възможността да последва главната героиня в пътешествията ѝ из съвременна Хавана, Атлантида и Стоунхендж.

Младата писателка Мелиса попада в един омагьосан кръг, преплетен от собственото ѝ въображение и мистичните легенди от миналото.

Изпод перото ѝ на белия лист се ражда един особен персонаж без лице – сянка, която постепенно я обсебва. Преследва я наяве и насън, докато Мелиса постепенно не осъзнава, че реалният ѝ живот ще изчезне напълно. Но кой е той и какво иска от нея? Какво се опитва да ѝ прошепне? Въпросите връхлитат постепенно, а отговорите може би се крият в миналото.

Единственият шанс на Мелиса да се отърве от привидението и да разкрие тайнството на призрачния ореол около себе си е сама да се загуби в лабиринта от легендите за някогашни империи и магически сили, където да намери отговори.

Даина Чавиано, авторката на "Затворена котка", успява да сътвори един интересен и мистичен роман, който изненадващо на места е и автобиографичен.

Писателката е родена в Хавана, Куба, където завършва бакалавърска степен по английска филология. Още като студентка печели множество литературни награди и бързо се утвърждава сред ярките имена в съвременната латиноамериканска литература.

Носителка е на престижния приз Азорин в категория най-добър роман с Мъжът, жената и желанието. Романът Островът на вечната любов печели първа награда на Florida Book Award в категория за най-добра испаноезична книга, издаден на повече от 25 езика, което го прави най-превеждана книга на кубински автор.

Критиците определят стила й като "неповторимо смесване на фантастика със социален реализъм, мистика и деликатна доза еротизъм”, а също така и като "блестящ опит да премахне границите между жанровете”.

Водещи

Най-четени