Посетете Шадоус Фол - град, невидим за простосмъртните 24.04 | 20:42

Ново литературно изкушение за любителите на фентъзи и фантастика

От Мартина Панайотова

Нов роман, събрал в себе си микс от фантастика, хорър и фентъзи, ще заинтригува всеки читател, пристрастен към литературния адреналин. На хоризонта се задава "Шадоус Фол" (ИК "Изток-Запад") на британския автор Саймън Грийн, който предлага смайващо приключение из игрите на въображението, но придържайки се същевременно към блестящ стил на писане.

Читателят, от своя страна, е изкушен от вдъхновяващия подтекст, закодиран измежду редовете на всяка страница.

Шадоус Фол е изумителен и магичен, невидим за простосмъртните град, където предания, хора, вещи и всякакви твари отиват, за да изживеят дните си, след като вече никой не вярва в тях.

Герои от комиксите и анимационните филми, неуспели да сетят вкуса на славата, заживяват с отдавна напуснали ни рокендрол звезди. Но в Шадоус Фол да се завърнеш от света на мъртвите е нещо напълно нормално.

Нощем в парка пък бродят свирепи динозаври, докато Джак Феч – надареното със зловеща сила плашило, заедно с върволица човекоподобни роботи стриктно съблюдават спазването на реда.

Проблемите неизменно съпътстват живота на колоритните обитатели на града, насред компанията на които изневиделица се появява и един мистериозен сериен убиец.

Мисията да спрат психопата имат кметът Рия Фрейзиър, възкръсналият Ленард Аш, шерифът Ричард Ериксон, рокаджията и елфически бард Шон Морисън и Джеймс Харт, чието завръщане в града е отключило древно пророчество.

Ситуацията взема все по-непредвидени обрати, след като в града нахлува и опустошителна армия от озверели фанатици. Шадоус Фол е предопределен да бъде бойното поле между разума, вярата и човешкото въображение.

Роденият през 1955 г. Саймън Грийн е сред най-известните съвременни британски автори на фентъзи и фантастика, с богат и респектиращ опит в жанровата литература. Завършва висше образование в Лестърския университет, специалност съвременна английска и американска литература, като учи също история и общи хуманитарни науки.

Грийн започва да пише през студентските си години, а днес е едно от утвърдените имена в бранша с десетки бестселъри зад гърба си. "Шадоус Фол” е поредният му издаден у нас роман, който се очаква да му донесе популярността, която заслужава.

Водещи

Най-четени