Световният театър гостува в София 17.05 | 14:25

Първото представление е "Една нощ в киното" на Самуел Финци

От Гергана Златкова

Театрален концерт с филмова музика и истории от Чарли Чаплин до Дейвид Линч ще се проведе в столицата.

"Една нощ в киното” с участието на Самуел Финци ще е първото представление от програмата на седмото издание на "Световен театър в София” (03-08 юни 2013 г.).

Ще можете да го видите на 3 юни от 19 часа в Малък градски театър "Зад канала” и на 4 юни от 21,15 часа в Художествена галерия МТФ "Варненско лято” .

Самуел Финци е не само един от най-обичаните актьори в България, но и сред най-ценените в Германия.

Преди повече от 20 години той започва своята кариера на немска сцена и през 2011 г., заедно с режисьора Димитър Гочев и актьорите Алмут Цилхер и Волфрам Кох, става носител на престижния театрален приз на Берлин.

Финци не спира да търси провокации и за "Една нощ в киното” съставя българо-немско театрално трио заедно с джазмена Георги Дончев и младия немски композитор на театрална и филмова музика - Даниел Регенберг.

Независимо дали на сцената или на екрана, Самуел Финци неизменно пленява със своя талант. Той може да бъде всичко – и актьор, и музикант, и танцьор… Или с други думи - автентичен джазмен на изкуствата.

В концертното шоу "Една нощ в киното”, което ще софийската публика ще има възможността да види на сцената на МГТ "Зад канала” той събира в експлозивно цяло страстта си към театъра, киното и музиката.

Триото ни повежда в музикално филмово пътешествие с импровизации по класически песни, композиции и монолози от ленти на Чарли Чаплин, през Уди Алън до Дейвид Линч.

"Има филми, които така се запечатват в съзнанието ни, че понякога една история, няколко музикални тона или просто едно намигване са достатъчни да извикат отново пред очите магията на техните образи”, казват създателите на спектакъла.

С "Една нощ в киното” тази магия оживява на театралната сцена.

Билетите за спектакъла в София са почти разпродадени, така че, ако искате да преживеете "Една нощ в киното”, побързайте.

Билети на касата на Малък градски театър "Зад канала”

Водещи

Най-четени