Кучешки парад в столичния Южен парк тази неделя 07.06 | 09:49

В „Sofia Puppy Parade“ ще се включат и редица звезди със своите четирикраки любимци

От iNews.bg

Популярни лица от шоубизнеса и тази година ще бъдат сред гостите на  третия "Sofia Puppy Parade" на 10-ти юни от 11 до 18 часа в Южния парк в столицата, зад музея "Земята и хората". Сред поканените вип-гости на кучешкия парад, който ще се проведе на централната поляна, срещу детската площадка в парка, са попзвездата Михаела Филева и нейният йоркширски териер Айра, поетите Августин Господинов и Константин Трендафилов, "Мис  България" 2017 Галина Михайлова, Алисия, Тони Стораро, както и тийн сензацията Ева. Звездата на "Монте Мюзик" Михаела Филева и Айра бяха сред най-желаните лица за селфи от участниците в парада през миналата години. Вип-гостите и техните опашати любимци ще могат да дефилират в шоуто, заедно с други горди собственици на четириноги питомци, както и да наблюдават, или да спечелят награда в конкурсите. На събитието се очаква да дойде представител на Столична община и на Финландското посолство.

Сред най-атрактивните състезания ще са тези за най-красиво и най-талантливо куче, като участниците в тях ще бъдат разделени в две категории - под 12 месеца и над 1 година. Предвидени са и много награди и подаръци, а целта на организаторите е да има много забавление не само за кучетата и стопаните, но и за всички зрители. На кучешкото шоу ще могат да бъдат осиновени и симпатични бездомни кученца от приюта в с. Горни Богоров (Animal Rescue Sofia), чиито представители ще има, или да оставят дарение. По време на събитието ще се даде пример за адекватна грижа за домашните любимци, а тази година ще има специален кът за игра на децата, както и кът за игра и храна на малки кученца.

За участие в прайда кучетата трябва да бъдат ваксинирани поне с 3 ваксини,  да са на възраст над три месеца и да са водени на каишка. На последното издание на пъпи парада присъстваха около 1 500 човека и 300 кучета, превръщайки го в най-посещаемото социално събитие за четириноги в историята на България. След всеки изминал парад значително се увеличава броя на посетителите. Миналогодишното събитие даде възможност на много деца да споделят своята радост, като парада беше приет с изключително голям интерес от широката публика. Организаторите отправят покана към всички и тази година да посетят събитието, за да се порадват на страхотните домашни любимци, да се насладят на атмосферата и да покажат любовта си към тях!

На място ще могат да бъдат обсъдени със специалисти много теми, сред които - кои действия на притежателите на домашен любимец допринасят за хармоничното им интегриране в обществото: събиране на биологичните отпадъци в плик, третиране на кученцето като част от семейството, изграждане на затворени общински паркове, предназначени единствено и само за кучета, контрол, обучение, кастриране, редовно обезпаразитяване и ваксиниране на домашния любимец. 

Поканени са всички желаещи да участват, или да наблюдават атрактивните надпревари. За целта може да се запишат предварително, или на място на страницата на парада. 

Водещи