„Остава“ заминават за Румъния 19.01 | 13:07

Групата ще изнесе три концерта в три румънски града

От Мартина Панайотова

Този уикенд родната инди банда "Остава" заминава за Румъния, където ще изнесе три концерта.

Групата ще свири в големи клубове в градовете Букурещ (петък, 20.01), Клюж (събота, 21.01) и Търгу Муреш (неделя, 22.01).

Това е второто посещение на "Остава” в северната ни съседка, което се осъществява по покана на румънските инди рок звезди КUММ. Точно преди година, в края на януари, момчета свириха в препълнени клубове за 300 - 400 човека и впечатлиха местната публика, припомнят пиарите им.

Съвместната работа на "Остава” и КUММ започват през лятото на 2008 г., когато двете групи свирят на една сцена на унгарския фестивал Sziget.

Следващите три години румънската алтернативна рок банда е често свири в България, като вече е имала участия в столичните клубове Backstage и Sofia Live Club, в пловдивския "Петното” и в Music Beach в Шкорпиловци.

Междувременно се разбра, че момчетата от "Остава” записват следващия си сингъл и работят върху английска версия на песента "Лека нощ”.

В края на миналата година групата обяви и конкурс за неин ремикс, като за срокът за участниците е до 31 януари. Първите два ремикса, избрани от групата и феновете, ще бъдат включени като бонус тракове в предстоящия нов албум.

В последните дни момчетата се подготвят и за снимките към видеото на сингъла "Лека нощ”. Голямата новина за феновете е, че то ще бъде представено в Sofia Live Club на 9 февруари. След промото на видеото, групата ще изнесе концерт.

Водещи

Най-четени