3 дни почести 20 години след Димитър Воев 05.10 | 15:19

Милена, Ревю, Клас, Виолетов Генерал, Васо Гюров, Babyface Clan и още над 30 групи и артисти ще участват в тридневния фестивал

От Мартина Панайотова

В края на месец октомври, в София ще се случи нещо уникално – цял тридневен фестивал, посветен на големия български музикант и поет Димитър Воев. Както говори самото му име, "УЛИЦА НОВ ЖИВОТ: 20 години след Димитър Воев", фестивалът е посветен на 20-годишнината от смъртта на лидера на иконичната група "Нова Генерация" и ще обедини всички значими артисти, както от близкото минало, така и в настоящия момент, чието изкуство по някакъв начин е докоснато от творчеството на Воев.

Фестивалът стартира на 26 октомври в столичния клуб "Три Уши", където ще се изявят няколко алтренативни банди, сред които Ксетка фон тейп, Ла Текст, С 300 зора, Bright Sight, Психобагажник, Бахур, The Barbarones, Цветя и жени и т.н.

Големият ден определено обаче е 27-ми, когато столичният клуб Mixtape 5 ще стане сцена и притегателен център на родната алтернативна сцена. В рамките на мащабния концерт, със свои изпълнения ще ни зарадват "съратниците" на Воев от началото на 90-те, като компания ще им правят и голям брой по-млади изпълнители.

На сцената на Mixtape 5 ще се качат класики като Милена, Ревю, Клас, Кольо Гилъна, Виолетов Генерал, Атлас, както и част от членовете на самата Нова Генерация.

Ще чуем още Gravity Co., Voyvoda, Babyface Clan, Пролетарии, Мъртви поети и много други, а за доброто настроение до края на вечерта ще се погрижи диджей The Gothprince.

Последният ден на фестивала ще завърши в театър Сфумато, където ще се случи промото на трето издание на книгата на Димитър Воев "Поздрави от мен боговете", както и прожекцията на филма "Нова Генерация и приятели”.

Пълната програма и цените на билетите са следните:

26 октомври, клуб Три Уши:

Начало: 19:00 ч.

Ксетка фон тейп, Ла Текст, С 300 зора, Bright Sight, Психобагажник, Бахур,

The Barbarones, Цветя и жени, Жълти стъкла, Тодор Стоянов ( "Ambient Anarchist” ), Trendafil & Chugra. С участието на дижей Бoris Z и Васо Гюров.

Цена: 5,00 лв

27 октомври, клуб Mixtape 5:

Начало: 19:00 ч.

Ревю, Милена Бенд, Клас, Кольо Гилъна, Бичето, Babyface Clan, Gravity Co., БГ Бенд, Дони ( Атлас ), Бойко ( Атлас ),Voyvoda, Пролетарии, Мъртви поети, LVG, Илияна Бешкова и Розенкварц експрес, Любо Малковски ( Ер Малък ), Trendafil & Chugra ( Wozzeck & Chugra), Емил Вълев ( Виолетов Генерал ), Мишо, Мони, Катя и Крис (Нова Генерация ). С участието на диджей The Gothprince.

Цена: 15,00 лв

28 октомври, театър Сфумато:

Начало: 16:00 ч.

Промо на трето издание на книгата на Димитър Воев "Поздрави от мен боговете";

Прожекция на филм-концерт "Нова Генерация и приятели” – год.1992, автори: Енил Енчев, Иво Христов.

С участието на Румен Спасов (китара) и Ша-Ша;

Цена: 6,00 лв

Можете да закупите и комбиниран билет на цена, който важи за всички събития от фестивала, на цена 12 лв в мрежата на TixGate, EPay и EasyPay и техните партньори.

Водещи

Най-четени