Queen отказват да пеят с холограма на Фреди Меркюри 02.05 | 15:07

От Олга Андреева

Музикалните среди в последния месец буквално полудяха по идеята да възкресят покойни изпълнители, като им направят холограми и ги пуснат на турне.

Видели нова ниша, от която да изкарат пари, куп позастарели банди, загубили блясъка и славата си, започнаха да се подмамват по идеята да "съживят" свои бивши членове, след фурора, който предизвика холограмният образ на убития през 1996 г. рапър Тупак Шакур, появил се на сцената на фестивала Coachella.

Плановете си обявиха дори Jackson 5, които ще качат на сцената Майкъл Джексън.

На фона на всеобщото въодушевление Queen изненадващо заявиха, че не харесват идеята.

Барабанистът на британската рок група Роджър Тейлър заяви пред сп. Billboard, че не би излязъл на сцената с холограма на своя скъп приятел Фреди Меркюри, който почина през 1991 г.

"Ако някой иска да използва негова холограма, няма да възразя, но аз не искам да се появя с холограма на скъпия си приятел."

"Когато Фреди почина, бяхме в шок. И ни държа пет години. Бяхме много близки и не почувствахме нуждата да се разделим. Мисля, че Фреди би харесал тези шоута и, че продължаваме да развяваме флага на нашата музика", заяви Тейлър във връзка с готвеното от бандата турне Queen Extravaganza, планирано да започне на 26 май.

Тейлър и китаристът на Queen Брайън Мей ще изнесат и пет концерта в Европа (Москва, Лондон, Украйна) по-късно тази година с вокалиста Адам Ламбърт на мястото на Фреди, съобщи сп. Rolling Stone. 

Водещи

Най-четени