Ray Collins' Hot Club пристигат в София на 18 май 24.04 | 20:43

Групата ще вземе участие в поредното SMUGGLERS SWING CLUB издание

От Мартина Панайотова

Една от най-популярните и оригинални съвременни суинг групи Ray Collins' Hot Club ще зарадва българските фенове на 18 май с участието си в Mixtape 5 по време на поредното издание на SMUGGLERS SWING CLUB.

Ray Collins' Hot Club  пристигат в София директно от Германия специално за предстоящото издание на Smugglers Swing Club, на което ще представят за първи път пред българска публика чисто новия си албум "High Life”. Музикантите ще изпълнят и едни от най-големите си хитове като "Barefoot”, "Bye Bye Paris”, "Rock Me Baby" и много други.

Групата свири уникална смес от Jump-Blues, Swing, Jive и Rock’n’Roll от 40те и 50те години с невероятна енергия, като в същото време развива свой собствен стил и създава страхотни песни. Деветимата младежи от The Hot-Club са в състояние да подпалят, който и да е дансинг още с изсвирването на първите ноти на брас секцията си.

Досега групата има шест издадени албума, а още с първия през 2001г бързо се превръщат в институция за съвременната суинг и рокендрол сцена. Имат множество участия в компилации и различни колаборации с артисти като Big Jay McNeely, Mike Sanchez и други.

Ray Collins' Hot Club развиват активна концертна дейност в над 20 държави, а от няколко години насам са сред хедлайнерите на най-големия винтидж фестивал в света, Viva Las Vegas.

The Hot-Club обаче със сигурност не са група като повечето средностатистически суинг оркестри. Излязат ли на сцената, за тях не важат нито предварително изготвените сетлисти, нито сценарии, нито пък правят ненужни паузи. Или иначе казано – публиката трябва да очаква неочакваното, защото често дори музикантите не знаят какво ще се случи.

Зад DJ пулта, както винаги ще са момчетата от The Smugglers Collective, които отново обещават да разтърсят из основи клуба с експлозивен сет от Swing, Rock’n’Roll и Rhythm&Blues парчета, а за финал са подготвили Electro Swing сет, с който ще прехвърлят машината на времето в 21 век.

Феновете на винтидж естетиката отново ще имат възможност да си направят безплатен грим и прическа в уютния будоар на магьосниците от Vintage Sofia.

Партита на Smugglers Swing Club вече се превърнаха в традиция и успяха да срещнат на живо родните фенове на стила някои от най-актуалните имена в суинг и електро суинг сцената. От друга страна партита имат за цел да популяризират пред по-широка аудитория винтидж музиката, култура и начин на забавление, поднесени с модерен привкус.

Smugglers Swing Club ще отвори врати за гостите си точно в 21:00 часа срещу билет на цена 15 лева, който ще може да се закупи предварително в мрежата на Ticketstream в цялата страна. В деня на събитието и на място в Mixtape 5 билетът ще струва 17 лева.

 

Водещи

Най-четени