Джордж Лукас открива музей в Чикаго 20.10 | 09:20

Ще може да се докоснете близо до магията на „Междузвездни войни“

От Беатрис Николoва

Световноизвестният режисьор Джордж Лукас разкри някои подробности относно бъдещия си музей на киното и на изкуството в Чикаго, съобщава АР. Идеята на известния кинодеец е да предпочете град.

Чикаго пред Сан Франциско за изграждането на музея, била подсказана от съпругата му. Създателят на "Междузвездни войни" довери, че четири години градските власти в Сан Франциско се разтакавали и не взимали на сериозно проекта му. Докато съпругата му Мелъди Хобсън, бизнес дама, родом от Чикаго, не му казала: "Не се притеснявай, всичко ще уредя с кмета на моя роден град! Сигурна съм, че той ще хареса идеята ти!"

Дамата се оказала права Кметът Рам Еманюел веднага одобрил начинанието и музеят Лукас за наративно изкуство ще види бял свят в Музейния кампус, разположен на брега на езерото Мичиган. През месец юни Лукас официално заяви, че е избрал Чикаго за мястото, където ще бъде изграден музея, носещ неговото име. Сега той уточни и как точно ще изглежда новият проект. "Това ще бъде органична архитектура, свързана със земята. Ще прилича на нещо живо!"

Музеят Лукас ще показва също изкуство, свързано с киното и дигиталните медии. В него ще бъде изграден театър, в който ще бъдат прожектирани филми и изнасяни лекции. Лукас е кръстил музея си "за наративно изкуство", защото в него ще има експонати, които разказват цели истории.

Водещи

Най-четени