Камен Донев, Мая Новоселска и Мариан Вълев са големите звезди на Tеатралния фестивал "София моно - 2014" 16.05 | 07:23

Началото и края на уникалното събитие ще даде именно Камен Донев

От Таньо Давчев

Камен Донев, Мая Новоселска и Мариан Вълев се сред звездите на Tеатралния фестивал "София моно - 2014" - в парка на Военната академия от 16 до 22 юни.

Спектаклите ще се играят традиционно на открито "под звездите" от 21.00 часа. Хитови заглавия с популярни актьори са в афиша и на четвъртото издание на фестивала, съобщават от "Артишок", съорганизатор със Столичната община.

Началото и края на уникалното събитие ще даде любимецът на публиката Камен Донев със своите два спектакъла "Възгледите на един учител за народното творчество" (на 16 юни) и "Възгледите на един учител за всеобщата просвета" (на 22 юни).

Мая Новоселска ще представи "Едно малко радио" (на 17 юни), Мариан Вълев ще видим във "ВИП" (на 18 юни), а младият Димитър Живков ще участва с един от най-забавните моноспектакли - "Живак" (на 19 юни).
Тази година за първи път "София моно" ще включи в програмата си и камерни театрални форми с няколко актьори, отбелязва БТА. Така публиката ще се наслади на успешните "Арт" (на 20 юни) и "Спанак с картофи" (на 21 юни) на Юлиян Вергов, Захари Бахаров и Владимир Карамазов.

Билетите за фестивала - на цени от 10 до 30 лв., се продават в мрежата на Ticketportal.bg. Могат да се купят и в Билетния център в НДК, от касата на зала "Арена Армеец", магазините на Office1Superstore, Booktrading, Книжния център "Гринуич". Билети ще има и на касата на Сатиричния театър "Алеко Константинов" - до 18.00 часа.

"София моно - 2014" е в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападния регион за Европейска столица на културата - 2019.

Водещи