Квартет Хипнотик: Ще спечелим „Евровизия“ с чар и позитивизъм 22.02 | 14:44

Цигуларките представиха дебютното си видео в Sofia Live Club

От Мартина Панайотова

В понеделник (20 февруари) в столичния Sofia Live Club се състоя промоцията на първото видео към песента "Asturias" на момичетата от квартет "Хипнотик".

Събитието премина под формата на ефектен музикален спектакъл в рамките на около 70 минути. Специален гост - водещ на събитието бе един от финалистите на българската "Евровизия" за 2012 година - Ивайло Колев.

Заедно с него талантливите грации изпълниха общото си парче – "Searching For The Words", което ги изстреля на финала на "Евровизия" тази година, като на 29 февруари ще се борят за първото място сред българските предложения да представляват страната ни в Баку.

"Ще направим всичко възможно и ще дадем всичко от себе си, за да спечелим – това е сигурно. Много харесваме песента, с която се явяваме и се надяваме и публиката да гласува за нея. Пожелаваме си го от сърце", увериха iNews красавиците.

Запитани дали имат някаква специална стратегия, с която да се преборят с конкуренцията те бяха категорични: "Да – нарича се позитивизъм. Също така подкрепа и сплотеност. Наистина ще направим всичко възможно за да въздействаме на публиката по най-добрия начин и да се доближим до сърцата на хората. Общо взето разчитаме на хубава музика и чар."

Красивите цигуларки, които освен талант, показаха и голямо количество сексапил, изпълниха няколко пиеси заедно с италианския си композитор Маурицио Абени, който долетя от Италия специално за събитието.

Абени, известен с работата си за звезди от ранга на Андреа Бочели, е създател на аранжимента на "Asturias". Очевидно доволен от постигнатия резултат, италианецът се ангажира с аранжиментите за целия предстоящ албум на "Хипнотик".

Момичетата разкриха, че звученето пък е дело на Марко Стречони - един от най–ценените тонрежисьори в Европа, който често работи с Енио Мориконе. В професионалното си портфолио Стречони има "Златен глобус” за филма "Номад” с композитор Карло Силиото, притежава "Оскар” от филма "Пощальонът”, по музика на Луис Бакалов, още много награди, както и огромен брой филмови саундтраци, поп и рок албуми за известни италиански изпълнители.

Ясен Козев и Крум Георгиев са българската следа в произведението и допринасят за по-модерното звучене на Asturias.

Почти през цялото време на музикалния спектакъл на сцената бяха музикантите от квартета на Миро Иванов - Guitar Miro Quartet, които акомпанираха на Hypnotic.

Дамите от струнния квартет представиха няколко свои изпълнения, сред които - "Либертанго", "Thears Of Love" и "Буба Мара".

Събитието уважиха и някои популярни личности сред които актьорът Васко Мавриков, адреналинката Жана и други, както и няколко популярни медици.

Какво още споделиха момичетата, научете от интервюто им за Jenite.bg.

Водещи

Най-четени