Най-добрите съвети за перфектна визия! 22.05 | 15:25

Експертите съветват да се съобразим с формата на лицето

От Лазар Тодоров

На всеки от нас се е случвало да види жена, която смята, че се е гримирала невероятно, а всъщност изглежда ужасяващо. Все едно е с маска за Хелоуин, но ходи с гордо вдигната глава. Всъщност на всяка една жена ѝ се е случвало да се гримира неподходящо. Ето защо ви предлагаме няколко трика спрямо формата на лицето, за да избегнете бъдещи грешки.

Форма на лицето: Сърце

Характерни черти: Широко чело и тясна брадичка

Известни личности: Кристина Ричи, Рийз Уидърспун

Идеалният грим за вас: За да прикриете брадичката и скулите си използвайте женствени, ефирни и меки тонове относно сенките и ярки цветове за бузите и устните.

Няколко трика: Използвайте матов руж, за да придадете цвят, но не и излишен блясък, който да привлича вниманието към скулите ви. Избягвайте и хайлайтър. Не използвайте течни очни линии, защото те придават остър вид на лицето. По-добър вариант са гел и молив. Носете розов или червен цвят на устните си. Може да е по-ярък, но трябва е женствен, за да омекоти формата на лицето.

1508736

Форма на лицето: Кръг

Характерни черти: Челото и долна част на лицето са на една и съща ширина с бузите

Известни личности: Чарлийз Терон, Кирстен Дънст

Идеалния грим за вас: За да ви помогне да добавите дефиниция на лицето си използвайте бронзант и опушен грим.

Няколко трика: Сложете бронзант под скулите, за да придадете определеност и хайлайтър на върха на скулите, за да придадете форма. Формата на веждите трябва да е ъгловидна и все пак нежна, за да придаде характер на лицето. Запълвате с лек цвят и готово!  Перфектният завършек на опушения грим е течната очна линия. С нея наистина ще имате пронизващ поглед.

1508732

Форма на лицето: Квадрат

Характерни черти: Ъгловати челюст и линия на косата

Известни личности: Дженифър Гарнър, Рейчъл Макадамс

Идеалния грим за вас: За да омекотите острите черти, гримът трябва е мек, женствен и ефирен с блестяща текстура.

Няколко трика: Използвайте нежен розов кремообразен руж, за да направите лицето нежно. В никакъв случай не използвайте ярки цветове нито за руж, нито за червило! За устните си използвайте розови и коралови тонове. Подчертайте миглите с 2 слоя от спиралата, за да получите закачлив, момичешки завършек на лицето си.

1508737

Форма на лицето: Овал

Характерни черти: Еднаква ширина на челото и долна част на лицето, с по-широки страни

Известни личности: Ева Лонгория, Джесика Алба

Идеалния грим за вас: За да ограничите дължината на лицето си, опитайте с розов руж или бронзант, който да върви хоризонтално през бузите,за да определят очите и устните.

Няколко трика: Бронзовите и кафяви тонове за руж подчертават скулите и определят очите ви. Използвайте гланц или червило, за да се подчертаете повече областта на брадичката. За да добавите по-цялостно определение за лицето си използвайте естествени тонове или малко по-тъмни от вашата кожа за сенки.

1508734

Триковете, които ви представихме са изключително лесни и достъпни. Сега вече ще можете да изглеждате наистина неустоима, без да се притеснявате, дали сте използвали подходящоя грим!

Водещи

Най-четени