Удавяне е най-вероятната причина за смъртта на Уитни Хюстън 13.02 | 08:59

Официалното заключение ще бъде направено, след като бъдат готови токсикологичните резултати

От Олга Андреева

Най-вероятната причина за смъртта на певицата Уитни Хюстън, която беше открита мъртва в хотелската си стая в Лос Анджелис, е удавяне, посочва сайтът TMZ.com.

Макар все още официално да не е оповестена причината за смъртта на 48-годишната певица, съдебните медици потвърдиха, че тя действително е намерена във ваната на хотелската си стая в Бевърли Хилс, предаде Reuters.

Резултатите от извършената аутопсия сочат, че няма видими данни за наранявания или насилие. Съдебните медици обаче отказаха да коментират хипотезата, тиражирана в световните медии, че певицата се е удавила, вероятно след като е заспала във ваната в резултат на смесване на алкохол и антидепресанти.

По данни на TMZ.com в стаята на Уитни е имало поне половин дузина шишенца с лекарства, но не и свидетелства, че е употребила алкохол. Певицата с невероятен глас и харизма в последните години се бореше с жестока зависимост към кокаина.

Окончателен отговор за причината за смъртта ще дадат токсикологичните тестове, които ще установят дали певицата е погълнала алкохол и някакви медикаменти. Те обаче ще бъдат готови не по-рано от шест до осем седмици.

Междувременно близките на звездата са покрусени от новината за смъртта ѝ.

Дъщеря ѝ, 18-годишната Боби Кристина, която не беше допусната до стаята, в която майка ѝ е намерила смъртта си, е била отведена от парамедици в болница заради пристъп на тревожност.

Бившият съпруг на Уитни, Боби Браун, е отменил концерт с групата си New Edition в Нешвил, за да се прибере в Лос Анджелис и да бъде близо до дъщеря си.

Водещи

Най-четени