Честит рожден ден на Слави Трифонов 18.10 | 16:21

Шоумен, певец и музикант - Слави Трифонов стана на 46 години

От Гергана Златкова

На днешния ден, точно преди 46 години, в град Плевен, е роден най-високият водещ у нас – Слави Трифонов. Освен като лице в "Шоуто на Слави", Дългия се изявява и като музикант и певец.

През годините водещият многократно е сменял своето амплоа. Най-големите му почитатели обаче добре помнят, че първите му прояви тръгват от студентското предаване "Ку-ку", което започна да се излъчва в началото на 90-те години.

Следващото шоу, в което се изявява е "Каналето", а след като екипа на предаването се раздели по официално съгласие на членовете, Слави стана продуцент и водещ на остро критикуваното "Хъшове".

Недоволството от начина, по който Трифонов и сценаристите му се изказват и иронизират политическия живот и управляващите, доведе до сваляне на предаването още след първото му излъчване по БНТ. Въпреки това "Хъшове" продължи да радва почитателите си от родния ефир, само че от ефира на различни кабеларки.

Докато през 2000 година официално стартира "Шоуто на Слави" по bTV, което се излъчва и до днес.

В момента Слави е директор на продуцентска къща "Седем-осми" АД, където до май 2008 година негов съдружник е Росен Петров. Продуцират предаванията "Шоуто на Слави", Треска за злато, Вот на доверие, Файв Старс, "Красавицата и отличника", Сървайвър 1 и Мюзик айдъл 1, както и предаването "Пей с мен".

Като певец издава 22 албума, заедно с Ку-Ку, Каналето, Хъшове и Ку-Ку бенд. През 2004 г. прави дует с вокалистката на "Антик" — Елена Папаризу, наречен Why? ("Защо?"). Трифонов се опита да пробие с песента "Единствени", изпълнена в дует със Софи Маринова за конкурса Евровизия 2005.

След скандал, свързан с начина на гласуване, демонстративно се отказва от участие. Въпреки или именно заради това песента се радва на голяма популярност.

Водещи