Без майтап! Домашен папагал пазарува онлайн 21.09 | 11:39

Говорещият Бъди бе разкрит от стопанката си в Лондон

От iNews.bg

Говорещ папагал успя да направи поръчка в сайт за онлайн търговия, имитирайки гласа на своята собственичка. Папагалчето Бъди е поръчало комплект подаръчни кутии за 10 паунда чрез домашната система "Алекса" на "Амазон", която се контролира с гласови команди.

Необичайната покупка предизвикала разследване в дома на Корин Преториус в Югоизточен Лондон. Но след като изключила от списъка със заподозрените своя съпруг и син, тя установила, че виновник е Бъди, след като чула как пернатия любимец си комуникира с домашната система.

Потребителите на "Алекса" могат да произнасят команди на нейния говорител и така получават достъп до множество услуги, включително и онлайн пазаруване.

Кадри, заснети в дома на Корин, показват как Бъди казва "Алекса", а устройството на домашната система до него светва в синьо, което означава, че е активирано и готово да изпълнява команди.

Преториус не е обръщала особено внимание на способностите на папагала, докато един ден не получава съобщение, че е била направена поръчка за специални подаръчни кутии.

 

 

От "Амазон" посочват, че услугата за гласово пазаруване може да бъде изключена.

"Бъди е толкова смешен. Имаме котка и той имитира и нея. Той обича да търси внимание", казва Корин, според която птицата дори знае нецензурни думи. 

Водещи

Най-четени