В името на всенародната любов 04.06 | 10:47

Уго Чавес подари жилище на 3-милионния си последовател в Twitter

От Диана Цветкова

Млада жена получи ново жилище от президента на Венецуела Уго Чавес. Причината за щедрата постъпка на лидера е, че тя стана 3-милионния му последовател в Twitter.

19-годишната Наталия Валдивиесо веднага се отблагодари пдобаващо, публикувайки няколко съобщения в социалната мрежа, едно от които гласи: "Благодаря Ви, домът ми е много красив".

Новодомката нарече Чавес "най-добрият президент" и сподели: "Събудих се с мисълта, че това е най-щастливият ден в живота ми!".

Самият президент поздрави младата жена със съобщение в Twitter, в което посочи, че тя е 3-милионният му последовател. По-късно мениджърът на регионалната му кампания обяви, че тя ще получи жилище.

Правителството на Чавес строи сгради, предназначени за обществено жилищно настаняване, преди задаващите се на 7 октомври президентски избори, отбелязва The Telegraph.

Необичайният подарък обаче предизвика не само възторг и радост, но критики от страна на някои и шеги от страна на други.

Критикът на правителството Густаво Коронел написа в блога си, че е "нетърпимо" г-н Чавес да награждава някого, само защото му е поддръжник. Той отбеляза, че жилището е построено с държавни пари, а не с парите на Чавес и попита как президентът се осмелява да дава подаяния въз основа на политическа подкрепа.

"Става дума за безсрамна милостиня към тези, които го следват", отбелязва Коронел.

Местен сатиричен сайт пък се присмя на подаръка с подигравателна статия, в която отбелязва, че останалите 2 999 999 последователи на Чавес са били разочаровани, че не са получили нищо.

Водещи

Най-четени