Какво говори кучето за стопанина си 02.11 | 13:00

Домашните любимци разкриват много повече, отколкото си мислим

От Пламена Вълчева

По домашния любимец може да се разпознае какъв характер стопанин се крие зад собственика на кучета, какъв е социалния му статус и дори богатството му. Изборът на най-добър приятел в лицето на кучето има много по-дълбок смисъл, отколкото си мислим. 

Хората които имат лабрадор често пъти остават без половинка в живота, стопаните на йоркширски териер са щастливи, а притежателите на булдог лесно късат връзки, показа ново британско изследване, пише Daily Telegraph.

Проучването било направено от британската организация за домашни животни "Фронтлайн спот он” сред 2000 собственици на кучета. Сред неговите изводи е също, че притежателите на мопс най-често са по-богати от другите, а тези на чихуахуа отделят най-много време за любимците си на четири лапи.

Ако си имате далматинец в у вас, вероятността да имате спортна кола е доста голяма. Собствениците на френски булдог пък са най-големите рокери. Те са убедени, че кучето им е телепат и знае какво мислят.

1426520

По отношение на любовта - хората с лабрадори предпочитат да не се обвързват, тези с булдози обикновено са семейни, но се чудят как да скъсат връзката. Един на всеки 12 собственици на булдог заявил по време на допитването, че иска да се раздели с партньора си.

Щастливите семейни двойки, поне във Великобритания, най-често отгеждат мопс. Повече от половината от притежателите на този вид куче, участвали в изследването, били щастливо женени.

Най-образованите и интелигентни хора се спират на голдън ретрийвър, като близо 1/4 от анкетираните с такова куче имали докторска или поне магистърска степен.

Имотно състояние: Най-нископлатени са притежателите на немски дог, а с високи доходи са хората, които имат мопс. За далматинците собствениците дават повече пари за лакомства, а най-много внимание отделят собствениците на чихуахуа. 

1426518

Най-трудно по отношение на общуването са собствениците на добермани. Те са отлични професионалисти, но и авторитарни, не търпят възражения. В любовта са взискателни и много ревниви. С тях обаче никога не е скучно, а като родители са изключително грижовни и търпеливи. 

Експертите твърдят, че силният и властен характер ще си избере немска овчарка. Те обичат реда във всичко, верни в брака, но понякога им липсва чувство за хумор.

Великодушие и дори сантименталност е основна характеристика на притежателите на лабрадор или голдън ретривър. Те са чувствителни и се обиждат лесно. Имат отлично чувство за хумор и ерудиция, което ги прави чудесни за общуване.

Безспорно тези, които е се спират на породисти кучета, а приютяват животни от улицата са най-великодушни, казват специалистите. Не обръщат внимание на чуждото мнение по въпроса за важността на произхода и медалите от конкурси. Тези хора рядко остават в дома си с един-единствен домашен любимец. 

Водещи

Най-четени