Най-яките рецепти за спагети 11.02 | 14:50

Едно ястие, 3 различни вкуса

От Мартина Панайотова

Спагетите са сред любимите храни на мнозина. Вкусни са, засищат и се приготвят бързо. Не винаги толкова лесно, колкото сме свикнали да мислим за приготовлението им, но при всички положения рядко можете да постигнете несполучлив резултат от спагетеното начинание.

Тук сме подбрали няколко рецепти, от които можете да почерпите идеи следващия път, когато решите да сложите вкусната паста в тенджерата.

На първо място искаме да ви запознаем с едно чудесно решение на Люба Грънчарова, която понякога предпочита да избира за трапезата си оризови спагети. Тайната тук вероятно се крие в умело подбраната зеленина – див лук, иначе продуктите са по-скоро прозаични. Люба слага в оризовите си спагети червена и зелена чушка, тиквички и чери доматчета. А резултатът е вълшебен.

Малко по-тежко ястие, но пък определено неустоимо, се получава, когато решим патладжанът да изиграе главната роля в спагетената вечеря. Лично сме приготвяли шарени спагети на фурна, следвайки тази рецепта, и ви уверяваме, че се получи страхотно угощение. Съчетанието на сирене, кашкавал и босилек към основните компоненти ще ви накарат да запомните ястието и да пожелаете да го опитвате отново и отново.

Все пак внимавайте, защото спагетите стават наистина доста засищащи и определено калорични.

Но ако не се страхувате толкова от калориите, ви препоръчваме и рецептата на Цецка Арнаудова – спагети с кренвирш. Самата тя уверява, че ястието е много лесно и вкусно, а хвърляйки поглед към съставките, можем да й се доверим.

Към спагетите тя прибавя сладка царевичка, кренвирши, кашкавал, сирене, ароматни подправки.

Запечени на фурна и украсени с маслини, тези спагети биха зарадвали всеки ваш гост, особено ако компания на пълните чинии правят чаши с пивко червено вино.

А вие как предпочитате спагетите?

Още интересни рецепти от Kulinar.bg:

Отгледайте пресен лук в бутилка

На какво ни учат зеленчуците



Водещи

Най-четени