Прилепи прогониха жена от новия й дом 10.08 | 19:03

Британката Алисън Мъри открила, че живее с близо 1000 прилепа

От Елена Кирилова

За Алисън Мъри да купи първия си дом било сбъдната мечта. Но не всичко се оказало толкова розово, след като жената била принудена да избяга от новото си жилище, след като повече от 1000 прилепи превърнали апартамента й в къща на ужасите, съобщава news.scotsman.com.

Жената не знаела че в подпокривното пространство над горния етаж на апартамента й в Абърдийн живеят около 500 женски прилепа със своите близо 500 малки.

Проблемът на Мъри се крие там, че животните са защитени от европейските закони и тя не може да направи нищо, освен да чака прилепите сами да напуснат.

25-годишната жена твърди, че нямала друг избор освен да напусне апартамента си. Това тя направила след като открила прилеп на хавлията си за баня.

"Това е толкова нелепо", коментира Алисън Мъри. "Изглежда тези прилепи имат повече права от мен".

Потърпевшата купила апартамента си през януари, но едва четири месеца по-късно открила, че има нежелани гости. Първият прилеп тя видяла в кухнята си, но решила, че става дума за единичен случай, но след като открила "прилеп номер четири", тя разбрала, че наистина има проблем.

Ужасът на жената станал още по-голям, когато видяла къде точно се крият прилепите и открила какъв точно е шумът над леглото й, който не й позволявал да спи. Алисън решила, че най-доброто, което може да направи, е да напусне новия си дом и се върнала да живее при родителите си.

Водещи