Полицейски протести и днес 04.11 | 11:05

На някои места служителите на реда вече блокираха пътища

От iNews.bg

Въпреки спешната среща, на която рано тази сутрин премиерът Бойко Борисов привика министрите на вътрешните работи Румяна Бъчварова и на финансите Владислав Горанов, за да бъде решен проблемът със социалните привилегии на служителите в сектор "Сигурност”, полицаите днес готвят нови протести. След като снощи десетки хиляди излязоха по улиците на повечето градове, блокираха улици и кръстовища, а в някои случаи и магистрали, демонстрациите ще продължат и днес.

Още в 10 ч. тази сутрин полицаи от Мадан и Рудозем блокираха кръстовище в Смолян. Според председателя на Синдикално дружество 47 и член на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Михаил Узунов протестът ще продължи 1 час, а в него участват само служители, които не са на смяна, съобщава "Фокус”. В Бургас пък за 5 минути около 50 полицаи и надзиратели от затвора блокираха ул. "Индустриална”.

По-късно днес се очакват протести на още много места в страната. За половин час по обяд полицаите от Благоевград ще изкажат несъгласието си с орязването на социалните им привилегии. Служителите на МВР ще се съберат пред сградата на Първо РПУ в града. По същото време ще има демонстрация и в Шумен. В 12 ч. пред Областната дирекция на МВР отново излизат и недоволните от Пловдив.

В Сливен полицаи, пожарникари и надзиратели в местния затвор се събират пред Областната дирекция на МВР. В късния следобед от 18 ч. служители на реда от различни служби ще излязат на протест на главния път Плевен-Русе. Към момента участие в демонстрацията са заявили полицаи от Плевен, Ловеч и Тетевен. Засега блокирането на пътя не е планирано, но не е изключено и да се стигне до това. По същото време протест ще има и на кръстовището на булевардите "Владислав Варненчик” и "Република” във Варна. Служителите на реда от Пазарджик също ще се включат в протестите, но все още уточняват къде и как ще демонстрират.

Водещи

Най-четени