Герджиков ще мисли за проблемите в земеделието, но след изборите 16.03 | 19:54

Премиер отговори така на тревоги на ГЕРБ относно спрените плащания за фермерите

От iNews.bg

В отговор на изпратено писмо от Васил Грудев и експертен екип на ГЕРБ, в което те изразяват притеснение във връзка с плащанията по схемите и мерките за директно подпомагане на земеделските производители, служебният премиер Огнян Герджиков заяви, че ще съдейства за провеждането на експертна среща с Министерството на земеделието и храните, но че това ще стане след парламентарните избори на 26 март.

Министър-председателят изразява готовност за това в писмо до лидера ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов. Него той уверява, че "следи с внимание развитието на сектор "Земеделие".

"Оценявам тяхната загриженост българското земеделие да се развива в спокойна среда и да се възползва от всички възможности на европейското ни членство. Считам, че за просперитета на страната показател и гарант е именно развитието на земеделското стопанство. Отговарял съм на всяко искане в рамките на мандата на служебното правителство за лична среща с представители на различни земеделски производства. Ангажирах се с гарантирането на плащанията за земеделските производители, както и с изпълнението на всички технически и процедурни изисквания за тяхното осъществяване", изтъква заслугите си служебният премиер.

Накрая Герджиков обещава на Борисов, че ще се отнесу с внимание към тревогата, изразена в изпратеното му писмо и че ще съдейства за осъществяване на срещата, непосредствено след произвеждането на предсрочните парламентарни избори.

Водещи