ДБГ искат оставката на правителството 12.03 | 10:03

Части от Реформаторски блок имат по-различно отношение

От iNews.bg

От "Движение България на гражданите" искаме оставката на правителството и предсрочни парламентарни избори, заяви пред Нова телевизия Найден Зеленогорски, заместник-председател на "Движение България на гражданите".

Части от Реформаторски блок имат по-различно отношение към правителството. В подобна среда няма как да се работи ефективно, без препотвърджаване на решението за опозиционност на РБ и ефективни действия в тази посока, каза той по повед решението на Националния съвет на ДБГ за замразяване на членството в РБ.

Кабинетът демонстрира национал-популизъм, в парламента има само скандали и не се осъществяват никакви политики, а идеите за одържавяване на ЧЕЗ или военни предприятия са недопустими. Подобни неща нямаше в предишния парламент, заяви Зеленогорски.
Демокрацията е застрашена, има опити за феодализиране на общини, а управлението замете важни реформи, които успяхме да наложим в 43ото НС – машинното и електронно гласуване, които се чудят как да отменят, започване на реформи в образованието и здравеопазването, превъоръжаване. Антикорупционното законодателство беше подменено, създаде се орган, чиято независимост не може да бъде гарантирана. Бях вписан е тефтерчето на Златанов и се надявам да не видим отново същите механизми, коментира част от аргументите за искане на оставка на правителството Зеленогорски.

И Оруел не може да напише драма като тази с ЧЕЗ. Очевидно е, че зад тази дама има схема, която никой не иска да разкрие. Когато се спре тока на 3 млн. българи, защото фирмата не може да се справи, институциите може и да се сетят, че имат задължения, отговори на въпрос за сделката за ЧЕЗ заместник-председателят на ДБГ.
ДАНС не действаха ефективно при случая с КТБ, няма гаранции, че за енергетиката ще го направят, затова ние не подкрепяме подобно предложение, добави Зеленогорски.

Водещи

Най-четени