Отново пращат румънски полицаи по морето 16.05 | 12:35

Обсъжда се също идеята за прилагане на тази схема съвместно и с германски полицаи

От Кремена Бедерева

Румънски полицаи отново ще патрулират с българските си колеги по Северното ни Черноморие през летния сезон.

Това става за втора поредна година, съобщи Галина Николова от пресцентъра на Областната дирекция на МВР-Добрич, цитирана от Агенция "Фокус".

През последните години голям брой румънски туристи предпочитат за своята лятна ваканция добруджанското Черноморие. Служителите на реда от северната ни съседка ще бъдат командировани за времето юли-август 2011 година. Вече е изготвено предложение за командироването на двама румънски полицаи.

Обсъжда се също идеята за прилагане на тази схема съвместно и с германски полицаи, но към момента още няма взето решение.

Във връзка с повишаване на квалификацията на служителите от полицията в Добрич периодично се провежда чуждоезиково обучение.

Остава отворен въпросът за необходимостта от плажна полиция, за да се следи за реда и безопасността по самите плажове, което препоръчват от служба "Водно спасяване” към Областния съвет на БЧК в Добрич.

Един от основните проблеми на водните спасители са словесните престрелки със "смели” туристи, които не спазват разпоредбите на службата за безопасно къпане в морето и басейните и създават риск за своето здраве и живот.

 

Водещи

Най-четени