Пеевски поиска: Незабавно комисия да провери дейността на групата около Нотариуса 06.02 | 13:20

Недопустимо е правосъдието да се случва по клубове и на тъмно, каза още председателят на ПГ на ДПС

От iNews

Незабавното създаване на временна парламентарна комисия, която да провери фактите и обстоятелствата, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов – Нотариуса, ще предложи на партньорите от евроатлантическото мнозинство в Народното събрание председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. Предложението идва в отговор на призива на гражданската организация "Антикорупционен фонд", съобщиха от пресцентъра на партията.

Правовата държава означава държава с обективна и независима съдебна система. Недопустимо е правосъдието да се случва по клубове и на тъмно. Това не е първият случай, в който се разкрива нерегламентирано влияние в правосъдната система, но трябва да бъде последният. Обществото трябва да знае какво се е случвало и нашата отговорност като народни представители е да осветим лошите практики и да направим така, че да бъдат невъзможни занапред.

Парламентът, който е натоварен от Конституцията и хората с най-голяма отговорност за укрепването на правовата демократична държава и ние като народни представители им го дължим.

Със съгласието за промени в Конституцията и сформирането на евроатлантическото конституционно мнозинство, ние започнахме реформирането на правосъдната система, което трябва да довършим, за да възстановим държавността и справедливостта в името на хората.

Водещи