Готвят нов протест за лифта в Банско 13.01 | 15:01

Протестът ще започне в 16 ч. утре и ще блокира международния път

От Елена Кирилова

Инициативният комитет в Банско иска втори кабинков лифт в курорта, ето защо ще протестира на 14 януари, съобщават от комитета.  

Гражданите отново ще блокират международния път. Това ще се случи в 16 ч. утре.

От Инициативния комитет изразяват благодарността си към правителството и парламента, защото са застанали зад исканията на протестиращите. Съобщението гласи, че новото блокиране на пътя цели да припомни всички поети обещания. Освен това то е и знак, че хората чакат управниците да вземат бързи и адекватни решения за нормализиране на положението с лифта.

Според организаторите на протеста, развитието на ски зоната не може да бъде възпрепятствано от законодателни и екологични проблеми, защото такива нямало.

"Ще продължим блокадите на пътя до постигане на еднозначно решение на Министерския съвет за ски зоната. При необходимост сме готови да пренесем протестите и на жълтите павета”, заявяват от Инициативния комитет.

Гражданите очакват след заседанието на Министерски съвет на 16 януари да има ясно послание към Банско и то да е първата сериозна стъпка към процедурата за развитие на ски зоната и целия регион.

Водещи

Най-четени