Исканията за ски зоната в Банско стигнаха до Цецка Цачева 29.12 | 15:36

Днес председателят на Народното събрание се срещна с кмета на Банско и с инициативния граждански комитет

От Елена Кирилова

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева се срещна с кмета на Банско и се започна с исканията на инициативния граждански комитет за доизграждане на ски зоната в Пирин и поставянето на втори кабинков лифт в курорта, предаде БТА.

По думите на кмета Георги Икономов, председателят на парламента се е запознал с исканията на инициативния комитет. Срещата на Цецка Цачева с комитета е по повод покана, отправена към нея от самия Икономов. Той дори е поканил Цачева да присъства на втория протестен митинг.

На 28 декември стотици жители от Банско и района излязоха на протест срещу "зеления рекет” на екоорганизациите. Те обявиха, че това е само първият от серия протести и обясниха, че искат ски зоната в пиринския курорт да бъде доизградена, както и да бъде построен втори кабинков лифт, който да обслужва гражданите и гостите на града, дошли да карат ски.

Протестите, организирани от инициативния граждански комитет, са подкрепени от общинските ръководители на Банско. Те също се включиха в протестните действия.

По време на протеста за 15 минути беше затворен пътят на входа на курорта. От своя страна, Икономов връчи папка с исканията на участниците на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов.

Водещи

Най-четени