Полицаи спасиха мъж, опитал да се самоубие 19.12 | 11:11

Човекът искал да скочи от мост на автомагистрала "Хемус"

От Елена Кирилова

Полицаи осуетиха опит за самоубийство на автомагистрала "Хемус”, съобщават от Областната дирекция на МВР-София.

30-годишен мъж се е опитал да скочи от мост на магистралата, но полицаите успели да го успокоят и да го отведат на безопасно място. Около 17.30 ч. на 18 декември Тихомир Цеков и Цветелин Хубенов , служители на сектор "Престъпления по пътищата” са извършвали своя обичаен обход. Те са се движили от база "Витоша” до 6-и км и обратно по магистралата.

Мъжете видели спрян лек автомобил при 26-и км. Аварийните светлини на автомобила били включени, а той бил паркиран в аварийната лента на аутобана. Полицаите установили, че зад волана има млад мъж, който е в неадекватно състояние.

Водачът излязъл от колата и побягнал към моста, крещейки, че иска "всичко да свърши”. Благодарение на мигновената реакция на полицаите не се стигнало до фатален край. Цеков и Хубенов настигнали мъжа и го разубедили да не скача. След това го откарали до база "Витиня” и уведомили оперативния дежурен център в областната дирекция.

На мястото е изпратен екип психиатри и криминалисти, а човекът бил хоспитализиран по спешност.

Извършена е психиатрична експертиза, която показала, че 30-годишният мъж се лекува от остро депресивно състояние. Той е под наблюдението на психиатър, но това лято е решил да прекрати терапията си. В резултат от това станал мнителен и напрегнат. Мъжът вече се намира в градския психиатричен диспансер.

Водещи