Американците не одобряват поведението на Тръмп 22.07 | 17:50

Половината от анкетираните не симпатизират на поведението на Тръмп, а 33% го смятат да добро

От iNews.bg

Голяма част от американците не одобряват начина, по който президентът на САЩ Доналд Тръмп се е държал по време на срещата с руския си колега Владимир Путин в Хелзинки, сочи съвместно проучване на вестник The Washington Post и телевизионния канал ABC. Половината от анкетираните не симпатизират на поведението на Тръмп, а 33% го смятат да добро.

Аналогична картина се наблюдава сред американците и по отношение на реакцията на президента Тръмп по време на пресконференцията, когато става дума за предполагаемата намеса на Русия на президентските избори през 2016 г. Само 29% изразяват подкрепата си за съмненията на президента, а 56% посочват, че не са съгласни с подобно поведение.

Друг интересен въпрос към американците е бил това колко далеч е отишъл Тръмп по отношение поддръжката на руския президент. 40% смятат, че републиканецът е отишъл твърде далеч, а 35% смятат, че Тръмп е направил всичко правилно. 15% смятат, че Тръмп е можел да покаже още по-голяма поддръжка.

В същото време в своя профил в социалната мрежа Twitter Доналд Тръмп обвини медиите, че са "принизили” срещата му с Путин. Според американския президент, той е провел една "великолепна” среща с руския си колега и смята, че либералните американски медии се опитват да поднесат всичко в негативна светлина.

Водещи