Виена скочи на Лондон в защита на Москва 27.03 | 11:23

Никой още не е доказал връзка на Русия в случая „Скрипал“, казва външният министър на Австрия

От iNews.bg

Виена, донякъде изненадващо, се противопостави на Лондон в защита на Москва. Австрийският външен министър Карин Кнайсл предупреди, че все още няма доказателства за руска връзка в случая с отровения бивш двоен агент Сергей Скрипал. "Великобритания и Организацията за забрана на химическото оръжие /ОЗХО/ още не са представили 100% доказателства за руското участие в отравянето на Сергей Скрипал. По тази причина Австрия за момента ще се въздържи от изгонване на руски дипломати", заяви Кнайсл, предаде БГНЕС.

"Всичко тече, всичко се променя. Експертите на ОЗХО вече почти 8 дни работят в Лондон. Върви разследване и от страна на Лондон и на ОЗХО още не са представили 100% доказателства, че Русия има отношение към този случай", каза още тя, отговаряйки на въпрос, готова ли е Австрия да остане единствената страна, която не е изгонила руски дипломати.

20 страни от Европа и Северна Америка вече заявиха намерение да изгонят руски дипломати заради случая с отравянето на Сергей Скрипал и неговата дъщеря на 4 март в английския град Солсбъри. Съобщението за изгонването дойде от Доналд Туск, който го обяви преди началото на срещата на върха ЕС-Турция, която се проведе вчера във Варна. България не е сред страните, които на този етап смятат да гонят руски дипломати. Това заявиха вчера пред БГНЕС от външнополитическото ни ведомство.

Водещи

Най-четени