Доминик Строс-Кан в нова охраняема квартира в Манхатън 26.05 | 09:17

От новото си жилище бившият шеф на МВФ може да излиза, за да се среща с адвокати, да посещава лекар или да ходи на църква

От Нели Минчева

Бившият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Доминик Строс-Кан, обвинен в сексуално нападение над камериерка, пристигна в сряда вечерта в новата си охраняема квартира в югоизточната част на Манхатън, съобщава АФП.

Съдия в Ню Йорк постанови малко преди това през деня, че е възможно Строс-Кан да бъде преместен.

Откакто излезе от ареста в петък, той обитаваше временно апартамент на охранителната компания, отговаряща за надзора върху него.

От новото си жилище бившият шеф на МВФ може да излиза в компанията на охрана, за да се среща с адвокати, да се явява на съдебни заседания, да посещава лекар или да ходи на църква.

Адвокатите му заявиха в сряда в съобщение до медиите, че не са имали никакъв контакт с камериерката, която обвини Доминик Строс-Кан в нападение в хотелска стая в Ню Йорк. Тя освен това повториха за пореден път, че клиентът им е невинен.

"Информациите, според които адвокати или други представители на г-н Строс-Кан са в контакт с жалбоподателката, не отговарят на истината", посочват юристите, заели с делото на финансиста. "Продължаваме да вярваме, че г-н Строс-Кан е напълно невинен."

iNews припомня, че Доминик Строс-Кан беше арестуван на 14 май тази година. На 6 юни той трябва да се яви в съда, за да заяви дали се признава за виновен, или отрича обвиненията. До този момент всички изявления от него по този въпрос са категорични - пледират невинност.

Водещи

Най-четени