Кой казва, че най-много нелегални емигранти има в Италия и Гърция? 20.06 | 11:25

Властите в Унгария очакват 150 000 бежанци до края на годината

От Филипа Тодева

В Европа има изкривена представа за нелегалните имигранти от трети страни, заяви унгарският премиер Виктор Орбан при посещение в Братислава.

"Защо всички в Европа за Италия и Гърция като за страните, които са принудени да приемат най-много нелегални емигранти", запита Орбан след срещата на лидерите на страните от Вишеградската четворка, в която влизат Полша, Чехия, Словакия и Унгария, с френския президент Франсоа Оланд. "Това е изкривена представа за реалността. Най-много бежанци тази година са дошли при нас, в Унгария", категоричен е Орбан.

По данни на изданието NOL, публикувани вчера, от началото на годината на територията на Унгария са пристигнали 57 хиляди души от Африка и Близкия Изток, а до края на годината броят им може да достигне 150 000 души според правителствените прогнози.

1245165

"Аз съм политик от старата школа, според която на най-сложните проблеми, трябва да се намират най-прости решения. Затова решихме, че е най-лесно да защитим границите на ЕС, като затворим границата със Сърбия. Ние сме поели ангажимент да защитим границите на Евросъюза при подписването на споразумението за Шенген и точно това правим. И нас не бива да ни критикуват за това", добави Орбан, цитиран от РИА "Новости".

Унгария ще изгради стена с височина 4 метра и дължина 150 км по границата със Сърбия. Стойността на съоръжението е 22 милиарда форинта или 80 милиона долара.

Водещи

Най-четени